42. TEMAT.
__T R A G I F A R S A dla otyłych, i NIELOGICZNIE MY√Ö≈°LĄCYCH !!
MOTTO: REGU√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£A: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna !?
PODPOWIED√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ®; na wszystkie TWOJE pytania, W Ą T P L I W O √Ö≈° C I znajdziesz odpowiedzi w książce;
_pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ponad 200 pozycji.
Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE.
Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAć i ODCHUDZAć nasz organizm !!.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
Ja tę książkę czytałam wielokrotnie. Poukładałam sobie wg niej dietę. To łatwe. Pamiętaj, że G√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£√¢ÀÜ≈°√É‚Ä∞√¢‚Ǩ≈°√É‚Äû√ɬ∫D odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo OTY√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£O√Ö≈°ć, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i UTRZYMA√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£A tenże poziom we krwi parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec;
__CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej OCZYWISTO√Ö≈°CI i prostocie, odkryciem naukowców z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAK√¢ÀÜ≈°√É‚Ä∞√¢‚Ǩ≈°√É‚Äû√ɬ∫W. Jest w nim ODPOWIEDNIA ilość ok. 80% węglowodanów, tzw.
__NISKIE węglowodany.
Problem podstawowy dla Ciebie, to FAKT iż, nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go UGOTOWAć i U P I E C, sama np. 1 x na 2 tygodnie.
Przepis wypieku Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
_ADRES_______:
http://www.magdalirl.com.pl/
Gdy zapoznasz się z tą książką, to jej treści wyjaśnią Ci sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie.
Omówiona jest też na przykładach PRAKTYCZNYCH i realnych ok. 5 stron ciekawego tekstu cała metoda,
O T Y √¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£ E G O mocno pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" NIE BY√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£ ani lekarzem kardiologiem, ani ŻADNYM innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał NIC badać, nie musi być logiczny, bo oczywiście NIE JEST. To właśnie On wylansował Twój __INDEKS GLIKEMICZNY, o którym z nadzieją piszesz.
Jego metoda, Pana POLITOLOGA ma być PRZYJEMNA i miła, łatwa do PSYCHICZNEJ akceptacji.
Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek NIE można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce WIERZYć. Glukometr zakupiony w internecie za ok. 40 zł, na pewno Ci pomoże w odrzuceniu teorii, JAKOBY: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.
REGU√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£A: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z C I C H A i z ostrożna !?
Doprawdy, z uwagi na to że to jest __POLITOLOG, to ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma __M E D Y C Y N A i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog ma dobry HUMOR, pomimo dużej osobistej nadwagi. Jak Mu ufać ?!
Można tylko wierzyć w
NIEREALNĄ Jego WIZJę, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam GLUKOMETROWI i medycynie. WYGRA√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£AM !!
PAN MICHEL __MONTIGNAC, stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty MOŻNA SPOŻYWAć BEZ, tak bez ograniczeń, a nadmiar organizm człowieka WYDALI, naraził się w środowisku lekarskim na √Ö≈°MIESZNO√Ö≈°ć itd. itd.
Takich przykładów jest w tej TEORII tak wiele, że niejeden zespół __KABARETOWY, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.
Choćby teoria tego otyłego Pana Michela Monignaca, jakoby węglowodan o nazwie __B√¢ÀÜ≈°√ɂİ√Ǭ¨√Ǭ£ONNIK, który jest węglowodanem NIE wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża
__INDEKS GLIKEMICZNY produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mające ten temat w repertuarze.
Polecam Ci stronę o Panu politologu; Jego osobistą:
http://www.montignac.com/en/michel_montignac.php
Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej;
_ADRES_______:
http://www.magdalirl.com.pl/
P. S.
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie;
INSTYTUT IRL KRAKÓW.
Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski;
__INSTYTUT IRL KRAKÓW, jw. *
Zobacz też:
70. TEMAT:
MICHEL MONTIGNAC, jest POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!
___:
http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IR ... -TAK-10356