______________________________________________________________________________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NAUKA. WIEDZA. BADANIA. ♥♥♥♥♥
BH.38.
MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE. Skrót nazwy, to: IRL KRAKÓW. *****
PRZEDMIOTEM BADAŃ IRL JEST IDENTYFIKACJA:
Wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej oddziaływanie pierwiastków zawartych w produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu. Analizując bardziej precyzyjnie, chodzi o ocenę reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany. Narządy bowiem perfekcyjnie wykonują konkretne funkcje, wyuczone przecież w długim okresie ewolucji na naszej planecie.
TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU.
TABELE TE OPRACOWALI NAUKOWCY Z KRAKOWSKIEGO INSTYTUTU NAUKOWEGO:
O nazwie: IRL KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej. Jemy niskotłuszczowo, 0% zatruwających toksyn, energetyczne tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Skuteczne, zdrowe i warto.
DOSTOSOWANIE SIĘ DO TABEL ZALECANE I DOZWOLONE, POZWALA W 2-3 DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. (Max. 30 dni).
IRL KRAKÓW:
Nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu jałowego przekazu pseudo merytorycznego. Nie, i stanowczo nie. Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji obowiązuje klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.
WSZYSTKIE PORADY ŻYWIENIOWE, ZE SWYM POZIOMEM SKUTECZNOŚCI:
Stanowią rozwiązanie problemów otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu. Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL KRAKÓW.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
OPŁATA ZA KAŻDY WYKŁAD JEST OBOWIĄZKOWA, TO WYŁĄCZNIE:
Słowo dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo, stanowi taką już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancję. Publikacja, którą napisali robi wrażenie. Okres badań, to (1970–2014) czyli 44 lata.
KSIĄŻKA PT. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
ROZDZIAŁ NR R33 ZWIERA ZESTAW ĆWICZEŃ NA MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE:
Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. płaski brzuch.
ROZDZIAŁ NR R46 PRZEDSTAWIA ANALIZĘ BŁĘDÓW:
Otyłościowo / cukrzycowych zawartych w tabelach wg klasyfikacji o nazwie tzw. Indeks glikemiczny. Ogółem 5 stron tekstu i wiele merytorycznych przykładów.
AUTORZY PUBLIKACJI:
PŻ CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. (praca zbiorowa): Dr inż. Jarosław MICHAŁ (Organizacja / koordynacja, Konsultant generalny ur. 1951 r.) oraz cały zespół naukowy IRL KRAKÓW (skład zmienny). *****
AUTOR: INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.38.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
______________________________________________________________________________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NISKIE WĘGLOWODANY. ♥♥♥♥♥
BH.54.
MOTTO: NAUKA. WIEDZA. BADANIA; CZYLI USTALENIA W KRAKOWSKIM IRL. *****
NAUKOWCY Z INSTYTUTU IRL KRAKÓW,
1. OPRACOWALI:
Przepis na energetyczny CHLEB TYPU KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, także inne przepisy np. na tzw. CHLEB NA OSTEOPOROZĘ-IRL, oraz CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL i CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL. Kolejne odmiany to, CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, CHLEB NA MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB RYŻOWY-IRL, CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB NA NADCIŚNIENIE-IRL, również: CHLEB NA PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL.
2. SKLASYFIKOWALI:
Prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.
3. PRZEDSTAWILI:
Spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2013 tj. 43 lata), która daje finalne rozwiązanie problemów: otyłości, również cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE RACJONALNE WG, IRL KRAKÓW.
4. DOPRECYZOWALI:
Zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.
5. PRZYGOTOWALI:
Realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.
PUENTA: Imponujące. Uwaga, okres badań 1970-2013 (43 lata). *****
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.54.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
______________________________________________________________________________________________________________________________
<<<<<<< CURRENT_FILE
======= DIFF_SEP_EXPLAIN
>>>>>>> NEW_FILE
INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. R. LORENCA W KRAKOWIE.
Moderator: Moderatorzy
- BeataKOPIC
- cicha woda
- Posty: 22
- Rejestracja: 05 gru 2009, 16:38
- Lokalizacja: Toruń
- Kontakt:
INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. R. LORENCA W KRAKOWIE.
- Załączniki
-
- 38.007. 71,8 KB. Regał książki... WYDAWNICTWO NAUKOWE INSTYTUTU IRL KRAKÓW... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG (71.85 KiB) Przejrzano 6541 razy
-
- 1.001. 61,9 KB. CHLEB TYPU KR-IRL. Produkt po upieczeniu w piekarniku pieca domowego... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG (61.98 KiB) Przejrzano 7084 razy
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 21:43 przez BeataKOPIC, łącznie zmieniany 9 razy.
Re: INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. R. LORENCA W KRAKOWI
Jestem naprawdę wdzięczny otrzymywać informacje od doświadczonych ludzi i mam nadzieję, że ten post pomoże innym, jak dobrze!